Fodboldgolf-012

Fodboldgolf Regler

Det tager ca. 1,5 – 2 timer at gå 18 huller individuelt i en gruppe på 4-6 personer eller som hold på 4-8 personer

Fodboldgolf regler for individuel konkurrence:

Hver person har sin egen fodbold. Banen spilles enkeltvis eller i grupper á max. 6 personer. Hver gruppe medbringer ét scorekort og én blyant på banen.

Det gælder om at bruge færrest spark for at få bolden fra tee stedet (startlinien) til hullet på green.
Tee stedet er markeret med 2 hvide sten. Hver spiller må maksimalt bruge 8 spark på hver bane. Hver hul har forskellig længde/sværhedsgrad, forhindringerne der er placeret på banerne må passeres som I mener der er bedst. Hvis bolden lander et sted hvor der ikke kan sparkes fra, og det er nødvendigt at bruge hånden til hjælp, tæller dette for et spark. Den spiller, der har brugt færrest antal spark på hele banen, er vinder.

Regler for holdkonkurrence:

Hvert hold på 4-8 personer har 4 bolde. Det er nu op til de enkelte hold at bestemme, hvem der skal sparke til bolden. Nogle er måske bedre til det lange spark, mens andre er bedre til det korte ”put”. Og endelig er der måske én, der er bedst til at holde styr på scorekortet.

Det gælder naturligvis stadig om at bruge færrest spark for at få bolden fra tee stedet (startlinien) til hullet på green. Til gengæld har hvert hold nu max. 8 spark pr. bold. Dvs. 32 spark pr. hul til at få boldene i hullet på greenen. Der må først sparkes til bolden når denne ligger stille, men spillerne må gerne skiftes til at sparke til bolden.

Det vindende hold er det hold, der har brugt færrest mulige antal spark på at få boldene i hul på alle 18 huller. For at sikre at alle hold er færdige nogenlunde samtidig, er det en god ide at starte forskellige steder rundt på banen og ikke nødvendigvis tage hullerne i rækkefølge.

God fornøjelse!